Concertmissen

Jaarlijks voert het Basilicakoor met het Basilicaconsort zo’n 6 à 8 concertmissen uit. De concertmis vormt een extra, muzikale opluistering van de hoogmis en valt meestal samen met een kerkelijk hoogfeest als bijvoorbeeld Pasen, Pinksteren of Kerstmis. Maar ook met bijvoorbeeld Musica Sacra Maastricht luistert het Basilica Consort samen met het Basilicakoor de hoogmis op met fraaie muziek.

De concertmissen hebben zich bewezen als een goede gelegenheid om op projectbasis deel te nemen aan bijzondere uitvoeringen. Het format biedt gastzangers de gelegenheid in de bijzondere setting van de OLV-basiliek te musiceren met een instrumentaal ensemble. In een beperkt aantal repetities wordt het muzikaal programma ingestudeerd. Heb jij interesse om een keer deel te nemen? Neem dan hier contact met ons op.

Zondag 22 september | Concertmis in het kader van Festival Musica Sacra | Missa Sancta Amelberga - Hans Leenders

Met Festival Musica Sacra voert het Basilicakoor met het Basilicaconsort de Missa Sancta Amelberga uit van onze eigen dirigent Hans Leenders. Een mooie, klankrijke mis die Leenders schreef in het kader van de Heiligdomsvaart te Susteren in het jaar 2022. Hans Leenders heeft zich in de loop der jaren in toenemende mate toegelegd op het componeren van vocale muziek. Bekende koorwerken van zijn hand zijn onder meer de Missa in Simplicitate en de Missa Choralis. Beide werken bracht hij uit in coronatijd. Voor de Missa Amelberga schreef Hans Leenders een speciale begeleiding voor strijkers en hobo. Meer informatie over het aanvullend muzikaal programma volgt t.z.t.

Copyright

Basilicakoor Sterre der Zee | 2024

fotografie | Tessa Steinmann

Scroll naar boven